Jan Hoek van Dijke en John Helstone doen goede zaken

Maandag 6 februari was het al weer de derde finaleronde. Aangezien het tweede aan moest treden tegen Nieuwerkerk aan den IJssel 1, ook deze ronde geen volledig programma.

Maar dat weerhield de deelnemers er niet van om een goede partij schaak op het bord te zetten. Vooral in de B-groep ging het er stevig aan toe.

Jan Hoek van Dijke wist zijn tweede overwinning op rij te boeken en blijft op titelkoers met een score van 2 uit 2. Mihailescu werd dit maal aan de zegekar gebonden.

Daarnaast wist John Helstone te winnen van Henry Pijpers. Hiermee komt hij uit op 2 punten uit 3 partijen en doet daarmee nadrukkelijk mee in de top. Verder stonden er geen partijen op het programma in de B-groep. De uitslagen en de stand in finalegroep B zijn hier te vinden.

In de A-groep stonden er aan het einde van de avond alleen maar remises op het scorebord. Flanders liet een betere stelling tegen Van Zutphen lopen en na 34 zetten werd voor remise getekend. Sibann stond de hele partij beter tegen Van ’t Hoenderdaal. Van ’t Hoenderdaal wist echter af te wikkelen naar een theoretisch remise-eindspel met een loper en randpion minder, maar voor hem wel in de voor Joop gunstige hoek. Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep A.

In de C-groep wist Cor van As zijn tweede overwinning op rij te boeken en stoomde daarmee op naar de tweede plaats achter Simons, die vrij werd geloot. Koos de Hoog wist zich te handhaven in de top door wederom knap remise te spelen. Ditmaal tegen Rinus van der Linden. Jan Bruinsme speelde knap remise tegen Peter Hurkmans, terwijl er in de eindstelling zelfs nog meer voor hem in had gezeten. Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep C.