Zwart doet goede zaken in vijfde finaleronde

In de A-groep was er in de vijfde ronde van de finale slechts één partij vanwege de bekerwedstrijd van Erasmus tegen CHESS. In de B-groep twee partijen en in de C-groep wederom zeven partijen.

Pas tegen het einde van de avond werden de meeste partijen beslist. De witspelers wisten in totaal slechts 1 overwinning (Ansem wist met wit te winnen tegen Melis) te boeken en twee partijen remise te spelen.

Smit speelde tegen Steenbergen en wist zijn eerste punten te behalen in de A groep. De partij eindigde in remise. Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep A.

Verhoeven deed goede zaken en wist weer een punt toe te voegen aan zijn totaal door van De Knegt te winnen. Hij gaat hierdoor samen met Helstone aan de leiding, maar heeft wel een partij minder gespeeld. Mihailescu wist Beerling dankzij één tempo te verslaan en doet met 2 uit 3 ook mee om de toppositie. De uitslagen en de stand in finalegroep B zijn hier te vinden.

In de C-groep veel strijd. Van der Linde wist koploper Simons zijn eerste halfje af te snoepen. Van As verloor voor de tweede maal op rij, ditmaal tegen De Boer. Nefkens wist knap te winnen van Rook. Na Simons met 4½ volgen drie spelers met 3½ punt, te weten: De Hoog, Verhoef en Van der Linde. Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep C.