Veel leuke partijen in vierde ronde

Maandag 29 september stond al weer de vierde ronde van de interne competitie op het programma. Het derde team speelde een thuiswedstrijd tegen CSV 3 en daarom waren er in deze ronde negen partijen. 

Het werd een avond met veel interessante partijen en enkele verrassende uitslagen.

Ruud Dröge mocht met wit proberen om koploper Marvin Dekker zijn ongeslagen status af te nemen. Het werd een leuke partij, waarin Dekker met een interessant stukoffer het bord in vlam zette. Dröge kwam echter goed terug en er resulteerde een stelling waarin Dekker een dame had tegen een toren en twee lichte stukken voor Dröge met kansen voor beiden. Een dubbelschaakje werd Dröge echter fataal. Dekker gaat na vier ronden met 4 uit 4 aan de leiding.

Directe achtervolger op een half punt is Jaap van Meerkerk. Hij versloeg Marcel Tillemans, die een venijnig damezetje over het hoofd zag dat een stuk kostte. Tillemans probeerde het nog lang, maar Van Meerkerk speelde dit netjes uit.

Alik Tchavelachvili behaalde een knappe remise tegen Ruurd Ouwehand. Ouwehand offerde een kwaliteit in ruil voor een paar extra pionnen. Het zag er veelbelovend uit, maar in het eindspel verdedigde Tchavelachvili heel knap, zodat Ouwehand zijn pionnen niet tot promotie kon brengen.

Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen uit de vierde ronde.