Derde team neemt 1½ – ½ voorsprong

Maandag 17 november speelt het derde team tegen het derde van Barendrecht / IJsselmonde. Op maandag 10 november werden er al twee partijen vooruit gespeeld.

Bram de Knegt en Aad Jan Roos traden namens het derde team van Erasmus in de arena. En dat ging ze goed af getuige de 1½ punt die uit beide partijen werden gehaald.

Bram de Knegt speelde een goede partij en won een pion. In een eindspel waarin beide spelers een dame en een toren hadden was de remisemarge echter wel erg groot en beide heren kwamen dan ook al snel tot die conclusie. Een nette puntendeling.

Aad Jan Roos speelde een mooie partij. Hij sloeg een stuk van zijn tegenstander en dat kon eigenlijk niet zomaar teruggenomen worden vanwege allerlei vervelende dreigingen over een half open e-lijn. Dat leverde een voorsprong van een stuk op en weliswaar een stevige tegenaanval, maar die werd netjes gepareerd zodat Roos het punt bij kon schrijven. Een partij uit één stuk!

Goed begin is het halve werk! Volgende week maandag (17 november) worden in Laurens Borgsate de overige wedstrijden gespeeld.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden op de RSB-website.