Beschouwingen van uw wedstrijdleider

De spanning stijgt in laatste twee voorronden van de interne competitie, ronde 16 en 17! Bekijk de uitslagen van de laatst gespeelde voorronde. Wat een verrassingen!

Jan Hoek van Dijke, Peter Hurkmans (!!), Cor van As en Rens Hesselmans (!) zijn goede kanshebbers op plaatsing in finalegroep-B. Zij hebben allen 8 punten gescoord.

Peter en Rens genieten stralend van hun toch wel onverwacht hoge klassering. Zij zijn min of meer vaste C-finalisten en kunnen nu met nog 2 ronden te gaan met anderhalve punt de B-finale gaan spelen. Dat zal een hele klus worden natuurlijk. Maar toch…

Er zijn overigens heel wat kanshebbers op een plak in de B-finale. Voorbeeld: Carel Keller staat met een mooie score van 6½ op plek 24. Wint hij twee keer dan staat hij zo maar ergens in de buurt van plek 18 of zo.

Het is zoals iedereen kan zien volop dringen op de ranglijst:

De plaatsen 9 (Frits Steenbergen) tot en met 16 (Jan Hoek van Dijke) hebben een scoreverschil van slechts een HALF punt!!

De eerste 8 plaatsen hebben een scoreverschil van anderhalf punt, maar tussen de nummer 2 (Jaap van Meerkerk) en de nummer 12 (Joram Simons!) zit slechts 1 punt verschil! Joram speelt goed en is in vorm.

Het gevecht om de 8 finaleplaatsen in de A-groep is nog niet gestreden. Integendeel. Er zijn 12 serieuze kanshebbers.

Marvin Dekker is nu wel zeker van plaatsing. Hij kan zich zelfs verlies in ronde 16 permitteren. Met een bye voor ronde 17 als het eerste thuis speelt komt hij maximaal uit op 12 punten.

Jaap van Meerkerk, Frank van Zutphen en Wim Posthumus zijn ook vrijwel zeker van plaatsing. Frank krijgt een halfje in ronde 17 en kan maximaal uitkomen op 11 punten. Jaap en Wim moeten twee keer verliezen wil hun plek in gevaar komen.

Marcel Tillemans en Lucian Mihailescu staan op plek 5 en 6 met 9 uit 15. Heel goed resultaat van Lucian! Binnenkort Tata, dat wordt wat. Met anderhalf uit 2 zijn beiden geplaatst en met 1 uit 2 heel waarschijnlijk (nog onzeker in verband met weerstandspunten).

Cander Flanders en Leo Verhoeven staan nu met 8½ punt op de plaatsen 7 en 8, en kunnen maximaal op 10 punten komen. Zij moeten dan in ronde 16 wel een vol punt binnenhalen.

De heren Frits Steenbergen, Ruud Dröge, Ruurd Ouwehand en Joram Simons staan net als Cander en Leo op 8½ punt! Dat wordt dus heel erg spannend. Zij allen kloppen aan de poort van groep A en staan er al met 1 been in. Ronde 16 zal voor hen beslissend zijn.

Kijk op de kruistabel en je kunt zien tegen wie zij nog moeten spelen. Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen uit de vijftiende ronde. Veel succes allemaal in ronde 16!

Jaap van Meerkerk