Wit begint en zwart wint

Maandag 8 december werd de veertiende ronde van de interne competitie gespeeld. Het tweede speelde een RSB-wedstrijd tegen Maassluis, hetgeen betekende dat een deel van de toppers een halfje kreeg voor de interne competitie. De overige spelers gingen er deze avond weer goed voor zitten!

Opvallend was het grote aantal overwinningen met zwart: Maarliefst zeven van de elf partijen werden gewonnen door zwart! Daartegenover stonden slechts twee remises en twee overwinningen van wit.

Bij die zwartoverwinningen waren ook een paar knappe overwinningen te zien. Zo speelde Jan Smit met wit tegen Lucian Mihailescu. Smit offerde een stuk voor een veelbelovende aanval, maar Mihailescu verdedigde zorgvuldig en wist stand te houden. Toen de koningsaanval van Smit was afgeweerd was het niet moeilijk meer voor Mihailescu om het punt binnen te halen. Een fraaie prestatie!

Ook Ruud Dröge (met zwart) deed goede zaken tegen Cander Flanders. Flanders bereikte weliswaar een goede stelling in het middenspel, maar aan het einde van de avond ging Dröge er met de punten vandoor. Ook een hele nette overwinning.

Slechts twee witspelers wisten hun partij te winnen. Joram Simons speelde een heerlijke aanvalspartij tegen Carel Keller, waarmee hij overtuigend de overwinning binnenhaalde.

Peter Hurkmans behaalde de tweede witoverwinning van de avond. Hij speelde tegen Coen van Vlijmen en verloor een kwaliteit. Die wist hij later weer terug te winnen, waarna Van Vlijmen opgaf in een stelling waar an sich nog wel brood in zat. Daar had meer ingezeten voor Van Vlijmen.

Beide remises werden behaald aan de top van het klassement. Koploper Marvin Dekker speelde tegen Marcel Tillemans. Dekker won vrij vroeg in het middenspel een pionnetje, maar er resulteerde al snel een ingewikkeld toreneindspel, dat door Tillemans knap op remise werd gehouden. Leo Verhoeven en Ruurd Ouwehand speelden ook remise. Al vroeg in het middenspel werden de torens afgeruild, waarna er een remise-achtige stelling ontstond. Hiertoe werd dan ook al vrij snel besloten.

Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen uit de veertiende ronde.