Marvin Dekker winterkampioen Erasmus

Maandag 5 januari stond de laatste voorronde voor de interne competitie op het programma. Voor verschillende spelers stond in deze laatste ronde plaatsing voor de finalegroepen op het “to do”-lijstje.

Het eerste speelde een externe wedstrijd tegen Onésimus (met Jaap van Meerkerk als invaller) en dit betekende dat alleen Wim Posthumus Marvin Dekker nog kon bedreigen voor het winterkampioenschap.

Posthumus speelde met wit tegen Cor van As en hij kreeg een prettige aanvalsstelling die prima tot een overwinning werd gepromoveerd. Posthumus kwam hiermee gelijk met Dekker op een gedeeld eerste plaats. Uiteindelijk werd Dekker op weerstandspunten (173,5 versus 161,5) uitgeroepen tot winterkampioen van het seizoen 2014/2015 van Erasmus. Felicitaties voor Dekker!

Voor de plaatsing in de A-groep moesten er nog verschillende beslissingen vallen. Lucian Mihailescu plaatste zich overtuigend voor de A-groep met een overwinning op Rens Hesselmans en eindigde hierdoor knap op een gedeeld vijfde plaats (met een plusscore van 1,66).

Als laatste stelde ook Bernhard Ruimschoot een plek in de A-groep veilig door een overwinning op Peter Hurkmans. Hurkmans kwam knap een kwaliteit voor, maar Ruimschoot kon dat nadeel neutraliseren en uiteindelijk toch de overwinning binnenhalen. Ruimschoot plaatst zich hiermee knap voor de A-groep (hij verzamelde net iets meer weerstandspunten dan Paul Wilhelm). Hurkmans plaatste zich ondanks zijn nederlaag wel voor de B-groep. Een hele puike prestatie van Hurkmans met een plusscore van 2,74!!!

Voor de A-groep hebben de volgende spelers zich geplaatst (op volgorde van de stand): Marvin Dekker, Wim Posthumus, Jaap van Meerkerk, Leo Verhoeven, Marcel Tillemans, Lucian Mihailescu, Cander Flanders en Bernhard Ruimschoot. Van Zutphen speelt niet mee in de finalegroepen.

Ook in de B-groep moesten nog de nodige beslissingen vallen. Joram Simons bood in een veelbelovende stelling remise aan tegen Frits Steenbergen, dat werd aangenomen, waardoor zeker waren van een stekkie in de B-groep. Carel Keller plaatste zich als laatste speler knap voor de B-groep dankzij een overwinning op Peter Ruimschoot! Rens Hesselmans kwam hierdoor net een paar weerstandspunten tekort voor plaatsing in de B-groep.

In de B-groep vinden wij een mengeling terug van spelers uit het eerste, tweede, derde en vierde (!) team van Erasmus. Geplaatst zijn: Paul Wilhelm, Aad Jan Roos, Frits Steenbergen, Ruud Dröge, Joram Simons, Cor van As, Peter Hurkmans en Carel Keller. Ouwehand speelt ook niet mee in de finalegroepen.

De definitieve indeling voor de finalegroepen A en B wordt eind deze week op de website gezet. In de finalegroep C wordt een Zwitserse competitie gespeeld (net als in de voorronde).

En dit jaar is er ook een ijzersterke C-groep met onder meer erkende toppers als: Jan Smit, Jan Hoek van Dijke, Arie de Jong, Henry Pijpers, Emiel Verhoef en Pim Kleinjan om maar wat namen uit het eerste en het tweede te noemen! Dat belooft een mooi slot van de interne competitie te worden!

Kijk hier voor de eindstand en voor alle uitslagen uit de zeventiende ronde.