Na 2 ronden nog maar 1 koploper in de C-groep

Maandag 19 januari stond de tweede ronde van de finales op het programma. Een groot aantal Erasmianen speelde op het Tata Steel Chess Tournament, vandaar dat er deze avond iets minder partijen gespeeld werden.

Interessant feitje: in de C-groep heersten de zwartspelers, terwijl in de A- en de B-groep de witspelers de lakens uitdeelden.

C-groep

In de C-groep deden de zwartspelers het goed! Drie overwinningen en één remise tegenover één verliespartij! En na twee ronden is er nog maar één speler met een 100% score, dat zien we niet vaak na twee ronden.

Enige koploper na twee ronden is Henry Pijpers, die in de topper van de C-groep te sterk was voor Emiel Verhoef. Direct daarachter volgt wel een grote groep met een half puntje minder met onder meer Jan Hoek van Dijke (won van Coen van Vlijmen), Jan Smit (te sterk voor Alik Tchavalachvili) en Herman Beerling (enige overwinning van wit in de C-groep, tegen Rens Hesselmans). De enige remise van de C-groep kwam voort uit de mooie strijd tussen Arie de Jong en Bram de Knegt.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in de C-groep.

B-groep

In de B-groep werden drie partijen gespeeld. Paul Wilhelm en Frits Steenbergen hadden direct na de opening een ietwat aparte stelling op het bord gekregen met allerlei lastige dreigingen over en weer. Te complex voor het menselijk brein? Wie het weet mag het zeggen. Beide heren besloten het er niet op te wagen en kwamen al snel remise overeen.

Koploper Ruud Dröge speelde met wit tegen Joram Simons. Beiden maakten er een mooie strijd van, waarbij de lopers van Dröge heel mooi samenwerkten richting de zwarte koning van Simons. In tijdnood greep Simons mis en kon Dröge het afmaken. Dröge gaat nu met 2 uit 2 aan de leiding in de B-groep!

Als laatste won Aad Jan Roos zijn partij tegen Peter Hurkmans, die daardoor zijn campagne voor de finales ook goed van start is gegaan!

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in de B-groep.

A-groep

In de A-groep stond er slechts één partij op het programma. Leo Verhoeven speelde met wit tegen Wim Posthumus. Het werd een mooi gevecht, waarbij Verhoeven het overwicht in het centrum had, maar Posthumus gevaarlijke tegenkansen op de damevleugel. Toen Verhoeven met een toren binnenkwam op f7 begon het er allemaal wat penibel uit te zien voor Posthumus en een foutje daarna beslechtte het pleit definitief. Een prima overwinning van Verhoeven!

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in de A-groep.