Grootste schaakspektakel ter wereld gaat morgen weer van start!

Vanaf morgen begint het Tata Steel Chess Tournament weer! De komende drie weken (van 9 tot en met 25 januari) speelt de wereldtop naast de amateurs in Wijk aan Zee. Kan iemand wereldkampioen Magnus Carlsen stoppen van de toernooioverwinning? Wellicht zelfs Neerlands hoop Anish Giri (nummer 7 van de wereld)?

Een redelijk grote delegatie van Erasmianen speelt ook dit jaar weer mee. Olivier Vrolijk in de weekendvierkampen, Wim Posthumus in de dagvierkampen en Cor van As, Lucian Mihailescu, Henk de Kleijnen, Pim Kleinjan, Jaap van Meerkerk & Marcel Tillemans in de tienkampen. Zodra de indelingen bekend zijn, plaatsen wij de links naar de groepen op de website, zodat iedereen de successen van de Erasmianen gemakkelijk kan volgen.

In het bijzonder leuk is dat het Tata Steel Chess Tournament dit jaar ook naar Rotterdam komt en wel op donderdag 15 januari in De Rotterdam! Het is al de moeite waar om te bezoeken en zeker als het zo dicht in de buurt is!

Kijk hier voor meer informatie over het Tata Steel Chess Tournament. Partijen zijn ook live (met commentaar) vanachter de computer te volgen. Wij plaatsen hier de link naar de live partijen zodra deze beschikbaar is!