Kampioensteam lijdt nipte nederlaag

Met het kampioenschap reeds op zak moest afgelopen maandag het derde aantreden voor de laatste wedstrijd tegen het tweede van Onésimus. Zij hadden theoretisch nog kans op promotie bij een overwinning op ons en een onverwacht slecht resultaat van De Penning.

Mogelijk dat bij ons de scherpte er een beetje af was nu de buit in de vorm van het kampioenschap en promotie terug naar de tweede klasse al een feit was. Ieder mocht voor zichzelf spelen. Cor van As had zich kennelijk een paar maanden in de tijd vergist en koos voor de rol van Sinterklaas. Op de 17e zet liet hij een pion slaan met schaak en stukverlies. Ontgoocheld speelde hij nog wel even verder maar moest berusten in een nederlaag. Alle andere spelers wilden kennelijk niet tot het uiterste gaan, maar het Onésimus ook niet erg makkelijk maken.

Maar liefst zeven remises waren het gevolg. Hierdoor gingen de laatste punten mee met Onésimus. Ze zullen nog een paar dagen in spanning moeten afwachten of het een Pyrrusoverwinning blijkt te zijn. Update: Naast Erasmus 3 is ook De Penning 1 in deze klasse gepromoveerd.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden op de RSB-website.

Ron Ansem