Viertal Erasmus laat winst tegen Onésimus wegslippen

Het eerste viertal van Erasmus heeft in de tweede ronde van de viertallencompetitie (divisie 1) verzuimd om het viertal van Onésimus te verslaan. Door het 2½ – 1½ verlies heeft Onésimus voorlopig de koppositie ingenomen.

Davin Mostert liet het initiatief aan zijn tegenstander wiens stukken actiever stonden. Dat resulteerde in een verlies van een kwaliteit en daarmee van de partij (0 – 1).

De stand werd gelijk getrokken door Wim Postumus die overtuigend zijn tegenstander in 22 zetten aftroefde. Nadat Wim met zijn dame op g7 binnenkwam was het snel gebeurd (1 – 1).

Ruurd Ouwehand wist met nauwkeurig spel remise te houden (1½ – 1½) wat genoeg voor de teamwinst leek omdat Henk de Kleijnen gewonnen stond.

Met sterk en actief spel kwam Henk twee pionnen voor en met een ver opgerukte vrijpion, actieve stukken en ernstige tijdnood bij zijn tegenstander lag de winst voor het opraken. Tot ieders verbazing liep het compleet anders: zijn tegenstander wist alle dreigingen te pareren en snoepte een pionnetje op a7 terug. Henk ging verder met het uitdelen van cadeautjes (Sinterklaas kwam 2 dagen te vroeg) en verloor.

Onésimus ging er met de punten vandoor en kreeg zo haar revanche voor de nederlaag een week eerder.

   Onésimus V1            1733 - Erasmus V1         1809  2½ - 1½   
1. Clement van Eijsden    1772 - Wim Posthumus      1933  0  - 1  
2. Marcel v.d. Linden     1806 - Ruurd Ouwehand     1779  ½  - ½  
3. Harm de Oude           1718 - Davin Mostert      1747  1  - 0  
4. Ruud Neumeijer         1635 - Henk de Kleijnen   1777  1  - 0

Kijk voor de uitslagen en de stand van de Competitie viertallen RSB 1e divisie op de RSB-website.

Ruurd Ouwehand