Vind jij het leuk om te schaken? En wil je graag beter leren schaken? En ben je ouder dan 6 jaar en jonger dan 18 jaar? Kom dan langs bij schaakvereniging Erasmus!

Schaken op maandagavond

Je kan iedere maandagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur komen schaken. Wij spelen in Laurens Borgsate op de Meidoornsingel 181 in Rotterdam.

Je krijgt dan schaakles en gaat zelf natuurlijk ook veel schaken! Je kunt ook eerst eens een paar keer kijken.

Het maakt niet uit of je al heel goed kunt schaken of dat je pas een beetje kan schaken.

Schaaklessen

Voor de schaaklessen maken wij gebruik van de Stappenmethode, de officiële methode van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Bij iedere stap hoort een handleiding met lessen voor de trainer / lesgever / ouder en werkboeken met opgaven voor de leerlingen.

De Stappenmethode bestaat uit de volgende stappen:

• Stap 1: Spelregels
  • Stap 2: Begin tactiek en positiespel
  • Stap 3: Verdediging en eerste pionneneindspelen
  • Stap 4: Voorbereidende zet, positionele aspecten
  • Stap 5: Eindspel
  • Stap 6: Strategie

Voor de ouders

Schaakvereniging Erasmus is een bloeiende schaakvereniging in Hillegersberg-Schiebroek en heeft ongeveer 70 leden.

Nieuwe jeugdleden kunnen eerst vier weken vrijblijvend meedoen, voordat ze kunnen besluiten om lid te worden van SV Erasmus. De contributie is € 50 voor een heel jaar (inclusief lesmateriaal) en jeugdleden met een Rotterdampas kunnen een korting van € 25 krijgen op de contributie.

Vind jouw zoon of dochter het ook leuk om te schaken? Stuur dan een berichtje naar onze jeugdleider Peter Ruimschoot (jeugdleider@sv-erasmus.nl). Of kom eens langs om zelf te kijken!

Veilige sportomgeving

Schaakvereniging Erasmus vindt een veilige, betrouwbare en sportieve omgeving belangrijk, zodat iedereen op zijn of haar eigen manier kan genieten van de schaaksport en het schaakaanbod van Erasmus. Kijk hier voor meer informatie.