Aan de interne competitie nemen wekelijks ongeveer 50 leden deel. De competitie wordt gespeeld volgens het Zwitserse systeem. Hierdoor kom je zoveel mogelijk spelers van eigen sterkte tegen. En hierdoor is het ook goed mogelijk om later in het seizoen in te stromen. Het is ook niet noodzakelijk iedere week te komen.

Na een voorronde van 17 ronden wordt het seizoen afgesloten in drie finalegroepen op basis van de stand na 17 ronden. De sterkste 8 spelers spelen een halve competitie in de A-groep, de nummers 9 tot en met 16 een halve competitie in de B-groep en de overige spelers spelen in de C-groep volgens het Zwitserse systeem. Het volledige reglement voor de interne competitie is nu hier te downloaden.

Regels voor het afmelden:

Je moet ervoor zorgen dat de wedstrijdleider intern (Jaap van Meerkerk) op tijd op de hoogte is door:

• Afmelding op de vereniging, een of meer weken van tevoren. Uw afwezigheid wordt door de wedstrijdleider intern direct genoteerd in zijn map. Dit is de meest efficiĆ«nte manier van afmelden
  • Telefonisch uiterlijk tot 19.30 uur op de speelavond:
    • 06 – 2421 3858 (mobiel, Jaap overal bereikbaar)
    • tot 18.00 uur: 010 – 421 3746 (vast toestel, Jaap thuis bereikbaar)
    • (In noodgevallen, als de telefoon niet wordt opgenomen, belt u onze secretaris, Leo Verhoeven: 010 – 461 3917 of 06 – 1788 3226. Zo nodig een mededeling inspreken.)
  • Een mail sturen tot uiterlijk zondagavond 22.00 uur: competitieleider@sv-erasmus.nl (met een cc naar secretaris@sv-erasmus.nl). Deze manier heeft niet de voorkeur: de mail moet namelijk worden bevestigd, anders is de melding niet geregistreerd en dus ongeldig.

Actuele standen

Vanaf begin september is de interne competitie weer gestart. Kijk hier voor de actuele stand van de voorronde van de interne competitie van 2016-2017.

Of hier om nog eens de eindstanden in de finalegroepen te bekijken:

Naast de reguliere interne competitie wordt ieder jaar ook gespeeld om het rapidkampioenschap en om het snelschaakkampioenschap. Kijk hier voor de meest recente uitslagen van het rapidkampioenschap of van het snelschaakkampioenschap.