Ook voor derde van triomfmarsen naar treursmarsen

Het derde ging enkele dagen later, na de zondag, daverend van start in Krimpen. Binnen de kortste keren hadden De Jong en Pijpers de buit al binnen en zag het er aan vele borden florissant uit! Er kwam wel even een kink in de kabel toen Cogenbach het even niet zag zitten en prompt werd gevloerd.

De triomf die vervolgens Steenbergen was beschoren, hij kon mat bereiken door de goede damezet te doen, verkeerde in treurnis, toen hij verkeerd koos en kon afdruipen. De Korte had een hele kluif aan een van de broertjes Van der Lee, kwam zowaar in nood, maar wist gebruik te maken van een slippertje van de tegenstander en kon alsnog winnend van achter het bord opstaan. Zijn “sorry, hoor” klinkt nu nog na daar aan de IJssel.

Patrick van der Velden, hij had een siddering door de tegenstander laten lopen, toen hij de zwarte koning over het bord joeg. Op het moment van bekroning, ontging hem de juiste zet en het slot was dat hij ook door het stof moest. Een gang, die ook Weeda zich moest getroosten en ook daar was die buiging niet nodig geweest, als hij met de loper in plaats van de toren op e8 een tegenstribbelend stuk zou hebben afgevoerd. Ook hier geen winst, maar verlies.

Gelukkig was Donze dan nog zo ver gekomen, dat hij de gelijkmaker wist te scoren, maar ook hier geen triomfmars maar een treurmars. Het derde team heeft nog een theoretische kans op een goed einde van het seizoen, maar dan moet ook alles willen meewerken. Kijk hier voor de uitslagen en de stand in klasse 2C.

Arie de Jong