Het vierde verliest de eerste ronde

Het vierde beet afgelopen maandag het spits af voor de RSB competitie. De nieuwe locatie bracht ons nog niet veel succes. We moesten in het strijdperk treden tegen WSV 2.

Het begon nog heel verdienstelijk voor Kees Rook die een degelijke remise wist te bereiken op bord 7. Rene Weerts was de eerste die in het stof moest bijten. Op de dertiende zet overzag hij een listige wending waardoor hij de dame verloor. Hoewel hij nog enige tijd trachtte met het overige materiaal op remise te spelen bleek dat ijdele hoop. Kort daarna was de beurt aan Harry Nefkens. Mogelijk nog niet geheel hersteld na een kort verblijf in het ziekenhuis moest ook hij het punt aan de tegenstander laten.

Hierdoor stond het rond de klok van tienen al 2½ – ½. Toen kort daarop ook Smits het punt aan de tegenstander moest laten werd de opgave voor de resterende vier spelers wel erg groot. Hoek van Dijke en Ansem stonden wel wat beter maar konden dat niet in een heel punt omzetten. Uiteindelijk werd op alle resterende borden, dus ook die van Hesselmans en Joram Simons besloten tot remise. Zo ging de buit met 5½ – 2½ mee naar Waddinxveen.

Ron Ansem