Mark Timmermans wint Erasmus Rapidtoernooi

Mede ter gelegenheid van de verhuizing van SV Erasmus naar Laurens Arcadia werd op zaterdag 16 oktober 2010 het eerste Erasmus rapidtoernooi gespeeld. De nieuwe zaal bleek hiervoor zeer geschikt. Het toernooi werd geleid door Cor van As, die daarbij werd gesteund door Jan Hoek van Dijke. De automatisering werkte vlekkeloos, zodat de nieuwe stand en de indeling voor de volgende ronde steeds snel beschikbaar was.

Met dank aan Laurens Arcadia was de catering (soep en broodjes) prima in orde. Jan Melis stond de hele dag voor ons achter de bar. En Ab Scheel was zo vriendelijk om films en foto´s te maken, die hun plaats op het internet al hebben gevonden. Tot zover de verzorging van het toernooi, waarna het aan de 44 deelnemers was er verder iets moois van te maken.

De onvermijdelijke fouten ten spijt is dat naar mijn mening goed gelukt. Er is enthousiast gespeeld en de wedstrijdleider had geen enkel probleem. Het toernooi werd overtuigend gewonnen door Mark Timmermans die 6½ uit zeven scoorde. Een knappe tweede plaats was er voor Willem Broekman, met 6 uit zeven. De derde prijs werd gedeeld door Mathilde Congiu en Ciprian Padurariu die allebei 5½ uit zeven scoorden. Ik vond dat erg leuk. Zij spreken nog geen Nederlands en waren nog nooit in deze wijk van Rotterdam geweest. Best wel een paar extra drempels, lijkt me, en de gedeelde prijs is extra gegund.

Bij de spelers met een rating tussen 1600 en 1850 was Ruurd Ouwehand met 4½ uit 7 de winnaar. De andere prijzen werden gedeeld door Gerard Kastelein, Frits Steenbergen en Paul Wilhelm, die elk 4 uit 7 haalden.

Bij de spelers met een rating tot 1600 werden de prijzen gedeeld door Tom de Ruiter, Wim Lagendijk en Dominique Taapken die ook 4 uit 7 scoorden. Van deze drie werd Tom als eerste naar voren gevraagd, omdat hij verreweg het meest boven zijn rating heeft gepresteerd.

Kijk hier om naar de eindstand van het rapidtoernooi 2010 te gaan.

Leo Verhoeven