Spaan en Van den Ouden delen de toernooioverwinning

In de maanden april en mei voltrok zich nu al weer voor de vijftiende maal binnen onze clubgrenzen het Watertorentoernooi, dat al enkele jaren als ondertitel het Jan van der Kooij Memorial heeft meegekregen. Voor de eerste maal in ons nieuwe onderkomen en dat bleek ook voor dit gebeuren een mooie verbetering te zijn. Het kwam de ambiance zeer ten goede!

Op maandag 11 april 2011 startte het 15e Watertorentoernooi Jan van der Kooij Memorial, dat afgelopen maandag in een tot op de laatste speelavond spannend gebleven competitieverloop op weerstandspunten is beslist in het voordeel van Nathanaël Spaan, op de voet gevolgd door Lendert van den Ouden. Deze beslissing moest op basis van weerstandspunten komen, omdat beide spelers slechts een half punt aan het bord hebben laten lopen in de vierde ronde… Tegen elkaar.

Hoewel er dus sprake is van een gedeelde eerste plaats, waarop ook de uitkering van het prijzengeld op is gebaseerd, moest er toch een officiële titelwinnaar zijn.

Op basis van één weerstandspunt verschil is dat in deze 15e editie van het Watertorentoernooi Nathanaël Spaan geworden. Beide heren gefeliciteerd!

Op de gedeelde derde plaats met vijf punten eindigden in die volgorde: Paul van der Kooij (Paul Keres, Utrecht), Frank van Zutphen en Andrzej Pietrow. Ook deze drie ontfermden zich gezamenlijk over de laatste geldprijs.

Er waren ook nog 3 ratingprijzen van elk vijftig euro. Die vielen toe aan Henry Pijpers (4½), Plantinga (3½) en Alik Tchavelachvili (3).

Kijk hier voor de uitslagen en de eindstand van het Watertorentoernooi 2011.