Ons viertal wint voor de derde achtereenvolgende keer

Ons viertal of het vierde speelde deze maandag tegen het viertal van De Willige Dame uit Dordrecht. Aan het einde van de avond stond er een fraaie 2½ – 1½ overwinning op het scorebord.

Peter Hurkmans was het eerste klaar. Het ging gelijk op, totdat mijn tegenstander een fout begin. Het betrof een verkeerde afruil. Had hij mijn pion met de toren genomen, dan had hij een pion voor gestaan. Hij nam echter met de loper. De loper stond in door mijn toren. Zijn loper en toren stonden naast elkaar. Door pionnenaanval op zijn toren, moest hij de dekking van zijn loper loslaten. En zo is het gekomen… Hij verloor de loper en werd ten lange leste mat gezet.

Rens Hesselmans kwam slecht uit de opening. Hij wist zich te ontworstelen en een remise uit het vuur te slepen.

Het gevecht tussen Alik Tchavelachvili en Cor Paans was ingewikkeld en zinderend. Het zag er voor hem in eerste instantie goed uit. Hij had op het eind een kwartier tijd meer dan zijn tegenstander. Alik ging allengs meer tijd verbruiken. Daar kwam bij, dat een onreglementaire zet een strafminuut opleverde. Bovendien bleef hij binnen vijf minuten voor het einde gewoon de zetten noteren. Hij kwam steeds meer in tijdnood. Een vijandelijke pion dreigde te promoveren. Alik gaf op.

Wil de Boer had op een gegeven moment een uur meer dan zijn tegenstander. Het snelle zetten belemmerde hem niet de zege naar zich toe te trekken. Wil verving de vaste teamspeler Harry Nefkens. Onze wereldreiziger Harry zit in Zuid-Amerika. Hij vertrok met het vliegtuig naar Chili om van daaruit een cruise in de omgeving te maken.

Kijk hier voor de huidige stand in de viertallencompetitie A, waar Erasmus 4 nog steeds aan de leiding gaat.

Peter Hurkmans