Erasmus bekert verder

Maandag 7 november mocht Erasmus het in de tweede ronde opnemen tegen ‘t Springende Peert uit ‘s-Gravendeel. Erasmus was veruit favoriet tegen ‘t Springende Peert, dat met zijn sterkste team uitkomt in de derde klasse van de RSB. Het werd uiteindelijk een ruime 3½ – ½ overwinning, maar dat zag er een groot deel van de avond niet naar uit.

Pietrow speelde aan bord 1 een fraaie partij uit een stuk. Hij kreeg een prettig ruimteoverwicht toen de pionnen op de koningsvleugel naar voren werden gemarcheerd. Toen zijn tegenstander hetzelfde plan opvatte werden de gaten in zijn stelling dusdanig groot, dat er geen houden meer aan was. 1 – 0.

Verhoeven (bord 4) kwam met zwart goed uit de opening en wist handig gebruik te maken van de zwakke plekken in de stelling. Een vernietigende koningsaanval volgde en al snel kon het tweede punt worden bijgeschreven. 2 – 0.

Van Zutphen (bord 2 met zwart) maakte een simpele fout in de opening en het gevolg was een partij, waarbij zijn tegenstander een koningsaanval kon opzetten, waar eigenlijk niet heel veel tegen viel te doen. Op het moment dat wit echter de trekker over kon halen, koos hij ervoor om zijn twee torens tegen de dame af te ruilen. Hiermee waren de problemen voor zwart direct opgelost en kon hij de partij toch nog naar zich toetrekken. 3 – 0.

Flanders tenslotte speelde aan bord 3 een aardige partij. Hij had steeds het iets betere van het spel, maar er was een soort van dynamisch evenwicht. Na ongeveer 25 zetten werd dan ook de vrede getekend. 3½ – ½.

Aan het einde van de rit dus toch nog een ruime overwinning. In de derde ronde spelen we thuis tegen C.S.V. uit Capelle aan den IJssel. Alle uitslagen zijn te vinden op de site van de RSB.