Van Meerkerk en Van As vallen ook in de prijzen

Woensdag 28 december was boerderij Landvreugd het sfeervolle decor voor het altijd gezellige oliebollentoernooi van tegenwoordig schaakvereniging Fianchetto. Van Erasmus was een ruime delegatie aanwezig in de vorm van Cor van As, Rens Hesselmans, Jaap van Meerkerk, Jan Hoek van Dijke, Paul Wilhelm en Frank van Zutphen.

In snelschaakpartijen van 5 minuten per persoon per partij werd eerst een voorronde afgewerkt, waarna er finalegroepen van zeven personen werden ingedeeld.

Van Zutphen wist zich te kwalificeren voor de hoofdgroep. In de hoofdgroep erkende namen van toppers als Michel de Wit (2312), Johan Quist (2222), Mark Timmermans (2184), Erik Both (2152), Rik de Wilde (2093) en Marcel Schroer (2062).

Toch wist Van Zutphen hier knap zijn punten bijeen te sprokkelen met onder meer overwinningen op De Wit en Quist. Met een score van 3½ uit 6 wist hij een hele fraaie derde plaats te behalen.

Uiteindelijke winnaar van het toernooi werd Timmermans met 5½ punt voor De Wit met 4½ punt.

In groep 5 speelden zowel Van Meerkerk als Wilhelm. Hier wist Van Meerkerk beslag te leggen op de tweede plaats in de groep. Wilhelm kon in deze groep geen potten breken.

 

De prijsuitreiking met Van Meerkerk.

 

 

 

Cor van As speelde mee in groep 8. Hij wist in deze groep de derde plaats te behalen.

Jan Hoek van Dijke en Rens Hesselmans wisten in hun finalegroepen slechts enkele punten bij elkaar te sprokkelen en vielen daarmee buiten de prijzen.

De foto’s hierboven komen van de site van SV Fianchetto.