Derde strijdend ten onder tegen Onésimus

Afgelopen maandag was speelde ons derde thuis tegen Onésimus.

Op voorhand een moeilijke wedstrijd gelet op het gemiddelde ratingverschil van 140 punten in ons nadeel. Het werd echter toch nog een spannende strijd.

Op bord 1 wist Rene Weerts als eerste een halfje in de wacht te slepen. Analyse nadien leerde dat hij toch eigenlijk wel minder stond. Voorwaar dus toch een knappe prestatie.

Kort daarna moest Jan Hoek van Dijke echter de volle buit aan de tegenstander laten. Het tij leek echter te keren toen invaller Herman Beerling op bord 8 voor Tillemans een maatje te groot bleek en de stand weer in evenwicht bracht.

Cor van As en Mihailescu wisten vervolgens hun partijen remise te houden. Mihailescu stond daarbij wel twee pionnen achter. Maar om tot dat resultaat te komen had zijn tegenstander wel zo veel tijd verbruikt dat hij eieren voor zijn geld koos om niet op tijd het volle punt te verliezen.

Hierdoor leek rond de klok van elf nog alles mogelijk.

Helaas was daarmee wel de koek op. Zowel John Helstone, Joram Simons en Henry Pijpers bleven uiteindelijk met lege handen achter.

Hierdoor werd het 2½ – 5½. Een stand die uiteindelijk toch overeen kwam met de verwachtingen op voorhand gelet op het rating verschil.

Het derde zal dus nog even aan de bak moeten in de resterende partijen. Gelet op de reeds behaalde 5 punten moet degradatie echter wel te voorkomen zijn.

Kijk hier voor alle uitslagen en de huidige stand in de tweede klasse van de RSB competitie.

Ron Ansem