Vroegtijdige Vorentscheidung?

Maandag 30 januari stond de tweede ronde op het programma van de finaleronden. In de A groep een nagenoeg volledige ronde, terwijl in de B groep slechts één partij werd gespeeld. En waren het in de eerste ronde nog veel remises, in de tweede ronde werden alle partijen in de A en B groep beslist.

Verrassing van de avond was de overwinning van Wilhelm op Van Zutphen. Daarnaast waren er overwinningen voor Siban (tegen Steenbergen) en Van ’t Hoenderdaal (tegen De Jong). Flanders en Smit kwamen deze ronde niet in actie. Na twee ronden zijn er nu drie koplopers met 1½ punt. Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep A.

In groep B slechts een partij. Helstone wist Van Meerkerk te verslaan, die voor de tweede week op rij een toren cadeau deed aan zijn tegenstander. Hiermee lijkt een favoriet voor de eindoverwinning in groep B na twee ronden al op een onoverbrugbare achterstand gezet. De uitslagen en de stand in finalegroep B zijn hier te vinden.

In de C-groep werden in de tweede ronde weer zes partijen gespeeld. Simons wist dankzij een overwinning op De Boer als enige de 100% score vast te houden en gaat nu alleen aan de leiding. Op de voet gevolgd door onder meer De Hoog, die knap Verhoef op remise wist te houden. Bruinsma wist knap van Rook te winnen. Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep C.