Pim Kleinjan doet verslag van de tienkampen

Het was al weer de achtste keer dat ik aan de tienkampen meedeed.

Volgend jaar zou wel eens de laatste keer kunnen zijn omdat Tata overweegt er mee te stoppen. Doodzonde, want dit toernooi is uniek.

De schipbreuk in het eerste weekend gaf een extra dimensie door de enorme toeloop, zie ook mijn foto. Het had ook tot gevolg dat velen te laat achter het bord arriveerden en een nul kregen. Zo ook in mijn groep (4E), waar een deelnemer zo boos werd, dat hij er verder de brui aan gaf.

De Welshman had m.i. echter wel een punt omdat de waarschuwing voor files de dag ervoor niet in het Engels was gedaan. Hij kreeg dat punt niet, was het daarentegen kwijt en dus exit Welshman. Daar had ik in de eerste ronde remise tegen gespeeld, maar die wedstrijd werd dus ook geschrapt.

Hierna verloor en won ik afwisselend een partij tot aan de rustdag. Ik verloor terecht van de latere nummer 1 (die de groep met 7½ uit 8 terroriseerde) en nummer 2 (Marjoke Groot, 8 maanden zwanger, maar die was dan ook met zijn tweeën) en onterecht van de hekkensluiter, wiens geklungel ik te woest wilde weerleggen.

Na de rustdag won ik de resterende drie partijen, waardoor ik toch nog derde in de groep werd. TPR 1910, dus dik tevreden.

Timo Konnen – Pim Kleinjan (Tata Steel Chess Tournament, ronde 5, 24 januari 2012)

Alle uitslagen van groep 4E zijn hier te vinden.

Pim Kleinjan