Het vierde team van Erasmus wint van Shah Mata

Het vierde team heeft gewonnen van het viertal van Shah Mata met 3 – 1. 

Wim Witvliet zette een degelijke, secure, partij op, Dat veranderde echter. Wim had een pion meer, doch een kwaliteit minder. Op het einde misrekende hij zich in een combinatie. Het resultaat was verlies.

Harry Nefkens had een overweldigende stelling. Op een gegeven moment had hij 3 pionnen meer. De overwinning was een kwestie van tijd.

Peter Hurkmans speelde een curieuze partij (sommigen zullen zeggen: hij doet niet anders).

Hij had met zwart 3 pionnen achter elkaar op de c-lijn, c4-c5-c6, en een loper op d5. Wit had een vrijpion op de a-lijn, die dreigde te promoveren.

Peter had zich al neergelegd bij een nul. Doch na enig nadenken, bleek er een escape te zijn. Hij schoof de 3 pionnen op naar c3-c4-c5, waardoor de loper net op tijd het promotieveld kon beschermen. Enige tijd later gaf zijn tegenstander op.

Rens Hesslmans zette met wit een zware aanval in op wits koningsstelling. Alles was gericht op f7. Er was voor zwart geen ontkomen aan. Dus winst voor Rens.

Wij hebben royaal het kampioenschap in eigen hand. Onze concurrent Sliedrecht heeft afgelopen maandag gelijkgespeeld tegen De IJssel. Dat wil zeggen, dat wij slechts een punt hoeven te halen om kampioen te worden. De laatste wedstrijd is uit tegen Ivoren Toren.

Kijk hier om de uitslagen en de stand in de viertallencompetitie A nog eens na te lezen.

Peter Hurkmans