Verhoeven wint B-groep en Simons C-groep

Maandag 26 maart stond de laatste ronde van de finales op het programma. Zowel in de A finale als in de B finale stonden vier partijen op het programma. In de C groep waren er zeven partijen. Alle beslissingen zouden gaan vallen in de laatste ronde van de interne competitie van dit seizoen.

In de A finale had Siban een half puntje voorsprong op Wilhelm en een punt voorsprong op Van Zutphen. Toen Van ’t Hoenderdaal echter Wilhelm wist te verslaan, was een halfje voldoende voor Siban. Aangezien hij tegen Smit een remisestand had bereikt, werd hier het punt gedeeld. En daarmee werd Michael Siban de nieuwe clubkampioen van SV Erasmus van het seizoen 2011-2012. Gefeliciteerd!

Van Zutphen wist De Jong te verslaan in een partij die pas in de laatste seconden werd beslist. Flanders wist mede dankzij een overwinning op Steenbergen beslag te leggen op de derde plaats. Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep A.

In de B-groep viel de definitieve beslissing al snel. Doordat Helstone niet verder kwam dan een remise tegen Mihailescu, was Verhoeven (die nog aan het spelen was) al niet meer in te halen door de concurrentie. Zelf wist hij ook nog zijn partij te winnen tegen Beerling, zodat hij met een overtuigende score van 5½ uit 6 partijen de overwinning van de B-groep kon claimen. De terechte winnaar! Ook hier felicitaties.

Nog niet alle partijen zijn gespeeld, maar Helstone legde met 4½ uit 6 beslag op de tweede plaats. De uitslagen en de stand in finalegroep B zijn hier te vinden.

In de C-groep waren er nog vier kanshebbers op de eindoverwinning. Ook hier duurde het tot laat, voordat bekend werd wie de sterkste was. Verhoef wist te winnen van zijn directe concurrent Van der Linde. De Hoog vond in de laatste ronde zijn Waterloo tegen Hesselmans en Simons wist Tchavelachvili te verslaan.

Hierdoor zijn Simons en Verhoef gelijk geëindigd op de eerste plaats. De weerstandspunten spraken echter in het voordeel van Simons, waardoor hij zich de kampioen van de C-groep mag noemen! Heel knap met een TPR ruim boven zijn eigen rating! Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep C.

De interne competitie zit er nu op, maar vanaf volgende week begint iedereen weer met een schone lei en start het zestiende Watertorentoernooi. Komt allen!