Koos de Hoog neemt de leiding in de C-groep

De zevende ronde bood weer veel spektakel op de borden.

In de A-groep drie partijen en in de B-groep zelfs vier partijen op het programma. In de C-groep wat minder partijen, omdat het viertal van Erasmus het op moest nemen tegen Shah Mata.

In de C-groep wist Koos de Hoog zich naast de andere koplopers te nestelen door een overwinning op Simons. Op weerstandspunten neemt hij nu heel knap zelfs de eerste plaats in! Rook wist Verhoef te verrassen door hem op een gelijkspel te houden, in de slotstelling had Rook zelfs een pionnetje extra. Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep C.

In de A-groep drie partijen. Wilhelm deed goede zaken door in een interessante aanvalspartij met wisselende kansen Flanders uiteindelijk met lege handen naar huis te sturen. Siban wist dankzij een overtuigende aanval op de koningsvleugel De Jong te verslaan. Van ‘t Hoenderdaal verloor de aansluiting met de top door een nederlaag tegen Van Zutphen.

Het lijkt er ongeveer halverwege de competitie op, dat het kampioenschap van Erasmus tussen Wilhelm en Siban zal worden beslist. Volgende week mogen zij het tegen elkaar opnemen. Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep A.

In de B-groep deed Verhoeven goede zaken door Hoek van Dijke te verslaan. Helstone boekte een overwinning op Beerling. Zowel Verhoeven als Helstone hebben 3½ punt, al heeft Helstone een partij extra gespeeld. Pijpers was in een hele scherpe partij tegen Van Meerkerk uiteindelijk de sterkste. Mihailescu en De Knegt speelden remise. De uitslagen en de stand in finalegroep B zijn hier te vinden.