Hele knappe prestatie supertalentje Liam

Vrijdag 6 en zaterdag 7 april vond het Nederlands Kampioenschap in de categorie E (tot en met 10 jaar) plaats in Waalwijk. Hier speelde ook Liam Vrolijk (zoontje van Olivier, eersteteamspeler bij SV Erasmus) mee.

En niet onverdienstelijk.

Na twee dagen en negen ronden is Liam vijfde geworden op het NK met een score van 6 punten uit 9 partijen!

Een hele mooie prestatie!

Er was namelijk veel concurrentie met in totaal 42 deelnemers, die geplaatst waren bij de jongens. En waar Liam in de RSB Grand Prix fier aan kop staat na drie toernooien (zie de tussenstand in de RSB Grand Prix in categorie E), was er op het NK veel meer concurrentie.

Liam speelde wel al zijn ronden op de topborden en al zijn partijen waren ook live te volgen op de schermen in Hotel Waalwijk, waar het NK werd gehouden, en op het internet.

Het waren twee enerverende dagen met pieken en dalen! De winnaar was overduidelijk Casper Schoppen, die had 100% behaalde. Maar daaronder maakte men het elkaar heel lastig. Leuk voor de toeschouwers.

Bij het NK voor meisjes tot en met 10 jaar werd Pascalle Monteny van SV Spijkenisse tweede en zij heeft hiermee zelf een uitverkiezing naar het Europees Kampioenschap verdiend!. Op de website van SV Spijkenisse staat ook een verslag van haar prestaties! Pascalle: gefeliciteerd!

Liam, namens schaakvereniging Erasmus: Van harte gefeliciteerd! Echt een topprestatie!