Direct al toppartijen in de tweede ronde van het Watertorentoernooi 2012

Na een weekje rust vanwege het Pasen stond op maandag 16 april de tweede ronde op het programma van het Watertorentoernooi. Normaal gesproken staan er in de eerste paar ronden nog geen partijen tussen top 10 spelers op het programma.

Echter, veel spelers met 1 punt speelden mee in de externe wedstrijd tussen Erasmus 2 en RSR Ivoren Toren 4 en kregen deze ronde een bye. En dat zorgde ervoor dat er al in de tweede ronde toppartijen op het programma stonden. Zo speelden de nummers 1 en 2 van vorig jaar (Spaan en Van den Ouden) tegen elkaar en wat te denken van de kraker tussen Pietrow en Algera. Geen tijd om even rustig in te komen dus!

Voor de liefhebbers, inschrijven is nog steeds mogelijk. In dat geval krijgt u in de eerste twee rondes een bye.

Hier is ook de deelnemerslijst te vinden. In totaal zijn er nu 49 deelnemers!

In totaal stonden er deze ronde dus 17 partijen op het programma. Zowel Spaan als Pietrow moesten in remise berusten. En ook Ensering kwam tegen Van Kempen niet verder dan remise.

De meest knappe remise kwam nog wel op naam van Marijn den Hartog. Na een remise in de eerste ronde, speelde hij nu ook in de tweede ronde remise. Ditmaal tegen onze jeugdleider Joram Simons, ook niet de minste!

Na twee ronden zijn er nog vier spelers met een score van 100%: Van Zutphen, Holwijn, Van der Kooij en Verhoeven. En direct daarachter een grote groep van dertien spelers met een halfje achterstand.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand na de tweede ronde. De derde ronde wordt gespeeld op maandag 23 april.