Koplopers remiseren

De derde ronde van het Watertorentoernooi op maandag 23 april bood het decor voor 20 partijen, waarop weer veel strijd werd geleverd. De vier spelers met een 100% score mochten het tegen elkaar opnemen. Zij hielden elkaar in evenwicht, waardoor de achtervolgers weer in konden lopen.

Van Zutphen en Holwijn hielden het op een korte remise. Verhoeven en Van der Kooij daarentegen maakten er een echte strijd van, waar Verhoeven heel knap een gewonnen stelling van een dame tegen paard wist te bereiken. Dat bleek alleen nog lastig af te maken met slechts 1 minuutje op de klok. Vandaar dat ook hier tot remise werd besloten.

Reden voldoende voor de achtervolgers om de jacht in te zetten. De topfavorieten Spaan (tegen De Jong) en Pietrow (tegen Schukking) wisten hun partij te winnen. Maar er waren ook enkele favorieten, die struikelden in de derde ronde. Zo wist Kees van Toor knap van Algera te winnen, maar de verrassing van de avond was wel de toch wel hele regelmatige overwinning van Kleinjan op Ensering!

Na drie ronden zijn er maarliefst 10 spelers met 2½ punt uit drie partijen.

Meer in de achterhoede waren er ook verschillende interessante partijen te zien. De succesreeks van Marijn den Hartog werd tot stand gebracht door Arend Bongers in een spectaculaire partij, waar de kansen wisselden. Peter Hurkmans haalde zijn eerste punten door een overwinning op Nefkens en hetzelfde gold voor Koos de Hoog dankzij een overwinning op Kees Rook.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand na de derde ronde. De voorlopige paring voor de vierde ronde (onder voorbehoud) is daar ook al te vinden. Op maandag 30 april wordt niet gespeeld in verband met Koninginnedag. De vierde ronde wordt gespeeld op maandag 7 mei.