Erasmus op papier iets verzwakt

De nieuwe ratinglijst van augustus 2012 is uitgekomen. Op deze lijst relatief grote individuele verschillen ten opzichte van de vorige ratinglijst. In totaal heeft Erasmus 157 ratingpunten in moeten leveren ten opzichte van de ratinglijst van mei. De gemiddelde rating is met 3 puntjes gedaald tot 1666.

In deze lijst zijn onder meer de resultaten van de interne competitie verwerkt (zowel het tweede deel van de voorronden als de finalegroepen), het Watertorentoernooi en ook diverse zomertoernooien. Hieronder een overzicht van de grootste ratingstijgers, die de komende periode met de borst vooruit kunnen lopen. En helaas ook verschillende dalers, die de komende maand een extra reden hebben om zich nog eens op het edele schaakspel te storten om zich weer voor te bereiden op het nieuwe seizoen…

UPDATE:

Met dank aan Teije de Jong, die ons wees op het volgende. Het eerste deel van de interne competitie (tot en met 19 december) is twee maal (en dus dubbel) verwerkt in de rating van augustus. De KNSB is hierover ingelicht. Dit wordt nog aangepast. Wij houden u op de hoogte.

De top 5 stijgers van de afgelopen periode staat hieronder:

1. Paul Wilhelm            + 62  ratingpunten 
2. Carel Keller            + 62  ratingpunten 
3. Jan Bruinsma            + 58  ratingpunten 
4. Koos de Hoog            + 55  ratingpunten 
5. Joram Simons            + 46  ratingpunten

En helaas ook een top 5 dalers.

1. Peter Hurkmans         - 140  ratingpunten 
2. Andrzej Pietrow        - 105  ratingpunten 
3. Harry Nefkens           - 93  ratingpunten 
4. Kees Rook               - 70  ratingpunten 
5. Emiel Verhoef           - 44  ratingpunten

Alle ratings zijn te vinden op de subpagina Rating op de website van SV Erasmus.