Derde maatje te klein

Op 24 september was de eer aan het derde om het spits af te bijten van het nieuwe RSB seizoen. Het vorige seizoen waren we knap derde geworden waar vooraf het ergste werd gevreesd.

Voor het nieuwe seizoen zijn de verwachtingen niet gunstiger door de versterkte promotie/degradatie regeling van het afgelopen jaar. We zullen dus ons beste beentje voor moeten zetten om ons dit jaar te kunnen handhaven.

Met invallers voor Bram de Knegt en John Helstone, die nog in den vreemde verbleven, werd ten strijde getrokken tegen Papendrecht / Alblasserdam 1.

Het eerste anderhalf uur leek de strijd nog redelijk gelijk op te gaan. Alsof het afgesproken werk was openden de eerste drie borden allemaal in het Engels. Hesselmans koos voor het Siciliaans met het Morragambiet. Zelf koos ik voor het vertrouwde Blackmar-Diemer, dat echter werd geweigerd, waarna mijn tegenstander een dubbelfianchetto verkoos.

Rond de klok van 10 uur kregen zowel Jan Hoek van Dijke als Mihailescu remise aangeboden. Jan kwam netjes aan de teamleider vragen of hij dat mocht aannemen. Gelet op de stand op zijn bord en de overige stellingen leek dat een juiste keuze. Mihailescu had zelf dat besluit al genomen.

In het eerste kwartier daarna ging het echter snel de verkeerde kant op. Hesselmans kon het tegen Nap niet bolwerken. Ook Teije de Jong, die inviel voor Helstone en het opnam tegen Patinama moest kort daarop de vlag strijken. Hetzelfde lot was Beerling beschoren, die inviel voor De Knegt, en het op het tweede bord moest opnemen tegen Terlouw.

Tegen kwart voor elf had mijn tegenstander De Jong zich ietwat uit zijn gedrongen stelling weten te bevrijden, maar was de stand nog wel steeds gelijk. Hij besloot daarop dan ook remise aan te bieden. Hoewel Cor in zijn stelling tegen Van Meerkerk – geen familie – nog wel winstpotentie zag – hetgeen alle anderen totaal ontging – en Joram ook geen direct zicht had op een overwinning tegen Brinkman, besloot ik het halfje maar aan te nemen.

Toen kort daarna Ook Cor en Joram de strijd moesten staken, verscheen toch nog een afgetekende 1½ – 6½ overwinning voor onze gasten op het scorebord.

Niet getreurd op 17 oktober tegen Fianchetto zijn we van plan alles weer recht te trekken.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden op de RSB-website.

Ron Ansem

Teamleider