Een partijverslag van Arie de Jong

Dat speel je in de interne competitie en is precies het toneel waarop experimenten kunnen worden beoefend.

De drang om te winnen is wel aanwezig, maar speelt geen expliciete rol zoals in de partijen gespeeld voor de competitie in bondsverband. Ook je tegenstander wordt minder “vijandig” tegemoet getreden, dus zijn alle ingrediënten aanwezig je gezellig in te spannen en toch te ontspannen.

Toch worden in die experimenten prima prestaties verricht. Zo speelde ik met Alik Tchavelachvili laatst een intern potje met als “onderwerp” het systeem van Pribyl, de rat…! Hoogst interessant verloop! En een lekkere spannende aangelegenheid!

Deze week weer een ander “schaakprobeersel”, een Grünfeld-Indische opening met Jaap van Meerkerk, die zich daar volledig op heeft geworpen. Mijn ervaring met die opening is niet van de laatste jaren, maar intern het aftasten waard! We nemen de partij eens onder de loep:

Arie de Jong – Jaap van Meerkerk

Zo verloopt dus een wekelijks potje schaak bij Erasmus! Uitkijken maar weer naar volgende week!

Arie de Jong

Zelf ook een interessante partij gespeeld? Stuur deze dan in pgn.formaat naar de webmaster (e-mail: webmaster@sv-erasmus.nl) met een kort begeleid schrijven. Meer informatie hoe dat te doen is te vinden op de pagina met de Handleiding voor het aanleveren van partijen.