Spectaculaire uitslagen: Nummers 3, 4 en 5 van vorig seizoen verliezen in de eerste ronde!!

Maandag 10 september begon de interne competitie weer. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. 26 spelers gingen om acht uur achter de borden zitten.

In de eerste ronden wordt altijd op rating ingedeeld en worden sterkere spelers ingedeeld tegen de qua rating zwakkere spelers. Normaal gesproken zijn er dan ook weinig verrassingen.

Maar of er tegenwoordig iets in het water zit? Of dat het weer even wennen is? Of wellicht dat het niet meer laten meetellen van de rating tot roekeloosheid bij sterkere spelers leidt? Vele toppers struikelden in de eerste ronde!

Wat te denken van Alik Tchavelachvili? Cander Flanders (de nummer 3 van vorig seizoen) speelde een aardige partij, maar een foutje werd Cander fataal en hij kon direct opgeven.

Of Rinus van der Linde? Hij kreeg een fraaie aanvalsstelling tegen de koning van Paul Wilhelm (de nummer 4 van vorig seizoen), waarbij Paul de dreigingen niet meer kon pareren en via de h-lijn ingeblikt werd!

Of Cor van As? Vorige week nog tweede tijdens de open avond, hij heeft duidelijk de vorm te pakken. Van ’t Hoenderdaal (de nummer 5 van vorig jaar) speelde zijn toren net iets te enthousiast naar c2, waar c3 toch een prettigere plek was. Via een fraaie combinatie werd dit af gestraft en kon Cor de overwinning behalen. Volgens eigen zeggen “voor het eerst dat hij in een reguliere partij van Joop won!”

En dan hebben we ook nog de knappe remise van Koos de Hoog tegen Ruurd Ouwehand. Ook leuk om te zien, Aad Jan Roos lijkt weer terug van weggeweest. Joram Simons wist pas in tijdnood de partij naar zich toe te trekken!

Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen uit de eerste ronde.