Twee koplopers na vijfde ronde

De vijfde ronde van de interne competitie was weer het strijdtoneel voor een een groot aantal partijen. Met 26 spelers was het weer een hele aardige opkomst.

Ook ditmaal waren er weer verschillende interessante partijen te zien. Verrassing van de avond was de remisepartij van Arie de Jong tegen Frank van Zutphen.

Van Zutphen (met wit) en De Jong speelden een geweigerd damegambiet, waarbij zwart toch wel wat problemen had op de damevleugel. De Jong wist steeds de goede voortzetting te vinden, waarbij Van Zutphen wel overwicht had, maar nog niet doorslaggevend. Tijdsgebrek van wit deed beiden besluiten de punten te delen.

Hierdoor kon Paul Wilhelm zich naast Van Zutphen aan de top van het klassement melden. Hij wist Jan Smit in de onderlinge confrontatie te verslaan. Ruurd Ouwehand speelde een fraaie aanvalspartij tegen Cor van As, waarbij een pionnetje tot h7 door wist te dringen. Van As kon vrij snel daarna opgeven. Ouwehand meldde zich daardoor aan de top van het klassement.

Ook Pim Kleinjan wist dankzij een overwinning tegen Harry Nefkens richting de top van het klassement te klimmen. Nefkens had een pionneneindspel slechts één pion minder, maar dat bleek toch fataal te zijn.

Alik Tchavelachvili won van Koos de Hoog, de laatste wacht nog op zijn eerste overwinning dit seizoen, al heeft dat ook te maken met de relatief sterke tegenstanders van De Hoog in de eerste paar ronden. De nul is wel van de lijst van Peter Hurkmans, hij boekte zijn eerste overwinning in de interne competitie tegen Kees Rook.

Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen van de vijfde ronde.