Verhoeven verslaat Wilhelm in directe confrontatie voor toppositie

Maandag 22 oktober stond de zevende ronde van de interne competitie op het programma. Met 14 partijen was de avond weer goed bezocht.

Koplopers Leo Verhoeven en Paul Wilhelm gingen in een directe confrontatie de strijd aan om de toppositie.

Het werd een overwinning voor Leo Verhoeven. In een eindspel van loper tegen paard, bleek het paard van Leo toch sterker te zijn. Hierdoor gaat hij met 5½ uit 7 aan de leiding.

Mede-koploper Frank van Zutphen won van Jan Hoek van Dijke en blijft daardoor mede-koploper. In een toreneindspel kon Van Zutphen met zijn koning naar voren lopen, waardoor promotie of torenverlies onafwendbaar werd.

Achter de koplopers is een grote groep ontstaan met 4½ uit 7. Ruurd Ouwehand en Arie de Jong speelden remise en Cander Flanders kwam door een overwinning op Herman Beerling op een gedeelde derde plaats terecht. Jan Smit, Pim Kleinjan (beiden afwezig) en Paul Wilhelm staan eveneens op een gedeelde derde plaats.

Op een zeer knappe negende plaats staat Wim Witvliet. Hij won van veel hoger gerate Joop van ’t Hoenderdaal en doet met 4 uit 7 en een TPR van 1841 (bij een rating van 1463!) uitstekend. Knappe remises waren er deze ronde verder voor Harry Nefkens tegen Aad Jan Roos en voor Jan Melis tegen Koos de Hoog.

Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen van de zevende ronde.