Goede start in RSB bekertoernooi

Het RSB bekertoernooi is voor Erasmus weer begonnen. Vorig jaar wist Erasmus knap tot in de finale door te dringen. Kan dat fraaie resultaat dit jaar verbeterd worden?

Deze editie stond weer dezelfde eerste ronde op het programma als vorig jaar met een uitwedstrijd tegen ’t Springende Peert uit ‘s-Gravendeel. 

Het krachtsverschil tussen beide teams (’t Springende Peert komt uit in de derde klasse van de RSB) kwam al vroeg op de avond tot uitdrukking. De tegenstander van Van Zutphen maakte al in de opening een blunder en binnen het uur was het eerste punt binnen.

Daarna duurde het enige tijd voordat de volgende uitslag op de borden stond. Flanders had een zeer overweldigende aanval op de koning van zijn tegenstander opgezet en die zag zich genoodzaakt om een toren te offeren om het onheil af te kunnen wenden. Het bleek slechts uitstel van executie. Tussenstand 2 – 0.

Verhoeven speelde een fraaie en regelmatige partij aan bord 2. Hij won een pionnetje, daarna nog één en wist zijn stukken steeds naar de goede velden te manoeuvreren. Uiteindelijk won hij ook nog een stuk, waarmee de teamoverwinning definitief binnen was. Tussenstand 3 – 0.

Paul Wilhelm aan bord 3 speelde een zeer enerverende partij, waarbij het dynamische evenwicht niet echt doorbroken werd. Toen de overwinning voor Erasmus was, werd hier tot remise besloten. Hiermee was de eindstand van 3½ – ½ voor Erasmus bereikt.

Een gelijke uitslag als vorig seizoen, dat biedt dus perspectief voor het vervolg! De volgende ronde is Waddinxveen de tegenstander. Op papier moet dat kunnen, in de eerste ronde van de RSB competitie was het eerste team nog met 6½ – 1½ te sterk voor hen.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden op de RSB-website.