Alik redt de eer!

Een half puntje. Gescoord door Alik Tchavelachvili op het achtste bord. Dat was alles wat er over bleef aan het einde van de avond van ronde 3.

Het derde moest het opnemen tegen het derde team van Krimpen aan den IJssel. Op voorhand was gerekend op een zware avond. Daar stond het grote verschil in rating eigenlijk al wel garant voor.

Dat gevoegd bij het feit dat we door het gemis van Helstone en De Knegt niet in staat waren ons sterkste team op te stellen, voorspelde niet veel goeds.

Cor van As had nog een bijzondere openingsvariant bedacht: schaken met cola. Al snel fluisterde hij in mijn oor: dat doe ik nooit meer! Allerlei stomme zetten. Of het daadwerkelijk kwam omdat cola onvoldoende inspireert, zullen we wel nooit te weten komen maar het leverde hem in ieder geval geen punten op.

Ook Lucien had een verassing in petto: de tegenstander remise aanbieden met een kwaliteit achter. Zelfs het tijdvoordeel dat hem dat opleverde, omdat zijn tegenstander tijdelijk verbijsterd achter het bord achterbleef, hielp hem niet.

Na een lange maar veelal ongelijke strijd op ook de andere borden werd het ratingverschil ook in punten duidelijk: ½ – 7½.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 14 december uit tegen RSR Ivoren Toren. Daar zijn de krachtsverschillen op papier kleiner. Gelet op de resultaten tot nu toe zal het daar dan ook moeten gebeuren. De teamcaptain zal zich gaan beraden op een bijzondere strategie.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden op de RSB-website.

Ron Ansem

Teamleider