Van Zutphen alleen aan de leiding

In de tiende ronde op maandag 12 november stonden werden er in totaal 10 partijen gespeeld. Dit had onder meer ook te maken met de RSB wedstrijd van het derde van Erasmus tegen het derde van Krimpen aan den IJssel.

De koplopers Van Zutphen en Verhoeven mochten het in een onderlinge confrontatie tegen elkaar opnemen voor de koppositie.

In een geweigerd damegambiet kwam Van Zutphen met wit erg goed uit de opening, maar in het verre middenspel verzandde het voordeel. In tijdnood maakte Verhoeven echter een paar kleine fouten, waardoor wit aan het einde van de avond toch nog aan het langste eind trok.

In de directe achtervolging maakte zowel Kleinjan (knappe overwinning tegen Flanders!) en Smit door een fraaie typische Siciliaanse partij te winnen tegen Van der Linde. Kleinjan en Smit volgen op een half punt achterstand op een gedeelde tweede plaats met TPR’s van ver boven de 1900!

Paul Wilhelm (die dankzij een fraaie combinatie een paar pionnen won en daarmee de partij tegen Arie de Jong) volgt op 1 punt achterstand en ook Ouwehand (een moeizame remise tegen Van Meerkerk) doet nog mee in de top.

Carel Keller wist knap remise te spelen tegen Aad-Jan Roos en Kees Rook wist zijn eerste partij van het seizoen te winnen tegen Jan Bruinsma!

Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen van de tiende ronde.