Vervroegd Sinterklaasfeest op de club

Ook in ronde 11 stonden er op maandag 19 november weer 10 partijen op het programma. Mede omdat het tweede team van Erasmus het opnam tegen het derde team van SO Rotterdam was het een redelijk volle bak in de zaal.

Sinterklaas is weer in het land en dat was te merken op de clubavond van Erasmus.

Wilhelm wist een einde te maken aan de ongeslagen status van Van Zutphen. Een an sich niet al te beste, maar nog wel redelijk interessante partij eindigde dankzij enkele zwakkere zetten (niveautje 1) redelijk abrupt in een overwinning voor Wilhelm.

Hierdoor meldt Wilhelm zich weer aan de top van het klassement. Omdat zowel Kleinjan als Smit een externe partij speelden en er dus een half punt bijkregen, gaan er na 11 ronden vier spelers aan de leiding.

Maar er waren meerdere cadeautjes, die werden uitgedeeld. Carel Keller wist door een foutje een kwaliteit te winnen tegen Rens Hesselmans, maar vrij kort daarop deed Carel een toren cadeau met direct mat als resultaat.

Rinus van der Linde volgde hun voorbeeld, hij deed in een betere stelling tegen Alik Tchavelachvili een stuk cadeau. Dat bleek funest in het eindspel. En ook Ron Ansem was aan het uitdelen tegen Joram Simons, hij deed in een gelijke stelling een stuk in de aanbieding.

Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen van de elfde ronde.