Erasmianen weten geen potten te breken

Ondanks de kerstvakantie wordt er in de Rotterdamse regio nog veel geschaakt. Eén klassieker is het Menno Ploegertoernooi. Op zaterdag 29 december werd dit gezelligheidstoernooi al weer voor de zeventiende keer georganiseerd.

Maarliefst 140 deelnemers en een heel sterk deelnemersveld. Van Erasmus namen zes mensen deel aan het toernooi: Van As, De Kleijnen, Ouwehand, Vrolijk, Wilhelm en Van Zutphen.

De resultaten van de Erasmianen bleven wat achter bij de verwachting. Enige lichtpunt was ons erelid De Kleijnen, hij scoorde 5½ uit 9 en scoorde daarmee bijna 1½ punt meer dan verwacht. Hij werd daarmee de beste Erasmiaan.

Verder wist geen van de Erasmianen een TPR te behalen boven zijn eigen rating. Toen na negen ronden de stof was opgetrokken hadden Van Zutphen en Wilhelm 5½ punt, Vrolijk 5 punten, Ouwehand 4 punten en Van As 3 punten.

Was er verder dan helemaal geen Erasmus succes? Op het bord ging het weliswaar wat minder voortvarend met de schaker Vrolijk, maar vader Vrolijk kon wel degelijk trots zijn op zijn zoontje Liam (10 jaar!).

Die begon met een superstart van 3½ uit 4 (remise tegen Glissenaar, overwinning op Van Geffen!) en eindigde dankzij onder meer een overwinning op onze eigen Wilhelm met 4½ uit 9 fraai in de middenmoot. Het leverde hem een ratingprijs op.

Het toernooi werd gewonnen door Mark Timmermans voor GM Matthew Sandler en Arie Werksma.

Al met al was het wel een erg leuk toernooi om aan mee te doen. Een aanrader voor volgend jaar!

Mooie foto’s zijn te vinden op de website van Krimpen aan den IJssel.