Kleinjan en Weerts vallen in de prijzen

Zaterdag 1 december was Spijkenisse het decor voor het Reinis Open Kampioenschap van Spijkenisse.

Vanuit Erasmus was een brede delegatie aanwezig bij dit rapidtoernooi, waar ook diverse grootmeesters aanwezig waren. Onze eer werd verdedigd door Cor van As, Pim Kleinjan, Jaap van Meerkerk, René Weerts en Paul Wilhelm.

Pim Kleinjan speelde mee in groep 2,  verloor de eerste ronde, maar wist vervolgens met 5½ uit zeven partijen knap de tweede plaats voor zich op te eisen, achter Oleksii Kapitonenko.

Jaap van Meerkerk gaf ook acte de presence in groep 2 en hij draaide mee in de subtop, zoals op grond van zijn rating verwacht mocht worden.

Cor van As deed tot slot ook mee in deze groep, maar hij had zijn dag niet. Slechts één maal mocht hij het zoet der overwinning proeven.

In groep 3 deed René Weerts (tot vorig jaar nog lid van Erasmus) goede zaken. Hij wist gedeeld derde te worden met 5 uit 7. Vijf overwinningen en alleen de nummers 1 en 2 van groep 3 waren te sterk voor hem. Groep 3 werd gewonnen door Rouz Taidary.

En dan hadden we ook nog een representant in de ijzersterke hoofdgroep, Paul Wilhelm. Hij behaalde een score van 3 uit 7, maar wel met een TPR tegen de 2000 aan. Tja, nederlagen tegen GM Alexandre Dgebuadze (de uiteindelijke toernooiwinnaar) of WIM Smaranda Padurariu zijn natuurlijk geen schande.