Wit begint en zwart wint

Maandag 7 januari werd het nieuwe jaar 2013 afgetrapt met de vijftiende ronde van de interne competitie. Nog maar een paar ronden te gaan voordat de finalegroepen worden ingedeeld. Dat leidde tot een grote opkomst.

In totaal stonden er twaalf partijen op het programma en daarnaast speelde het eerste ook nog thuis tegen De IJssel 1. Meteen volle bak dus in het nieuwe jaar!

De zwartspelers trokken in de vijftiende ronde duidelijk aan het langste eind. Zes partijen eindigden in een overwinning voor zwart en slechts in drie partijen was de witspeler de sterkste.

Aan de top van het klassement deed Jan Smit goede zaken door Cor van As te verslaan. Hierdoor staat hij op een gedeeld tweede plaats in de tussenstand. Ruurd Ouwehand (door een overwinning op Lucian Mihailescu) en Henry Pijpers (door een overwinning op Arie de Jong) staan inmiddels ook in de top 8, die recht geeft op een plaats in de A-finale.

Wil de Boer (won van Koos de Hoog), Rinus van der Linde (te sterk voor Rens Hesselmans) en Jan Hoek van Dijke (versloeg Aad Jan Roos) positioneerden zich voor een plaats in de B-finale.

Toch is nog niemand zeker van een plek in één van de finalegroepen. Alles is nog mogelijk in de laatste twee ronden!

Kijk hier voor de actuele stand en voor alle uitslagen van de vijftiende ronde.