Weer veel spektakel in laatste voorronde

Maandag 21 januari was het al weer de laatste voorronde voor de interne competitie.

Zowel voor de A-groep als voor de B-groep werd nog gestreden om de laatste plaatsen. In totaal stonden er 10 partijen op het programma.

Voor de laatste plaatsen in de A-groep ging de strijd tussen Pijpers, Flanders en Van Meerkerk. Van Meerkerk speelde mee met het Tata Steel Chess Tournament en kreeg daarom een half punt. Pijpers (tegen Van Zutphen) en Flanders (tegen Verhoeven) hadden beiden een zware loting. Pijpers verloor tegen Van Zutphen en Flanders speelde remise tegen Verhoeven.

Daardoor kwamen ze alle drie op een gedeelde achtste plaats terecht met 9½ punt, terwijl er nog slechts twee plaatsen beschikbaar waren voor de A groep (Ouwehand speelt niet mee in de finalegroepen). Van Meerkerk viel net buiten de boot, doordat hij een half weerstandspuntje minder had dan Flanders.

Voor de B-groep was het niet minder spannend. In totaal waren er 8 spelers op een gedeelde twaalfde plaats.

De Jong wist zich veilig te spelen door een overwinning op Roos. Van As, Van der Linde en Mihailescu kregen nog een heel / half punt cadeau als gevolg van een bye.

De definitieve beslissing viel aan het einde van de avond in de partij Hesselmans tegen Simons. In een tijdnoodduel ging Hesselmans door de vlag en daardoor wist Simons zich nipt te plaatsen voor de B-groep.

De grootste verrassing van de avond kwam echter van Coen van Vlijmen. Sinds een paar maanden is hij als huisschaker bij Erasmus lid geworden. Normaal gesproken is dat toch best een grote stap (van huisschaker naar clubschaker), maar Van Vlijmen lijkt die stap al gemaakt te hebben.

Hij speelde een partij uit één stuk tegen Jan Melis. Hij zette het centrum goed vast en bouwde vervolgens een hele mooie koningsaanval op met twee torens op de h-lijn, die op een mooie manier doorsloeg. Een fraaie partij en een hele goede overwinning van Coen van Vlijmen!

Kijk hier voor de eindstand en voor alle uitslagen van de zeventiende ronde.