Nauwelijks remises bij start finaleronde

Vanaf maandag 28 januari is het speelkwartier voorbij. Vanaf heden wordt bij Erasmus in de interne competitie voor het echie gespeeld. De finaleronden zijn begonnen!

En dat was te merken. Er werd gestreden voor ieder punt, slechts 1 remise op een totaal aantal van 11 partijen! 

Er wordt in drie groepen gespeeld: In de A-groep en de B-groep een gesloten competitie met 8 spelers en in de C-groep een competitie volgens het Zwitsers systeem.

In de A-groep werden alle punten binnen gehaald door spelers van het eerste team. Verhoeven won van Kleinjan, Wilhelm van Smit en Flanders was te sterk voor Pijpers. Van ’t Hoenderdaal en Van Zutphen deelden de punten.

Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep A.

In de B-groep stonden er vanwege de teamwedstrijd van het derde slechts twee partijen op het programma. Favoriet Meerkerk ging in de eerste ronde onderuit tegen Van der Linde. De Jong versloeg in een redelijk korte partij De Boer.

De uitslagen en de stand in finalegroep B zijn hier te vinden.

In de C-groep stonden er vijf partijen op het programma. Grote verrassing van de avond was Hurkmans, hij was te sterk voor Tchavelachvili! In de overige partijen was de houder van de hoogste rating ook de winnaar van de partij.

In het bijzonder was het leuk dat Frits Steenbergen en John Helstone na een langere afwezigheid ook weer meespeelden in de C-groep. Beiden hebben (getuige hun overwinning) het spelletje nog niet verleerd!

Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep C.