Een woord van onze trotse jeugdleider

We zijn al weer halverwege het jeugdschaakseizoen 2012-2013.

Iedere maandagavond tussen 19:00 en 19:45 breken de volgende jongelui hun hersens op moeilijke en vaak ook leuke schaakopgaven: Mees, Jelger, Hugo, Jesse en Jaysen.

Livia en Casper zijn al geruime tijd niet geweest en worden naast hun drukke andere bezigheden waarschijnlijk getraind door hun schaakvader!

We trainen vaak in kleine groepjes, waarbij de twee jongste telgen samenspelen: Hugo en Jesse. Daarnaast is er het groepje van Jelger en Mees. Jaysen krijgt individuele training van een extra schaakmeester Frits, waar ondergetekende erg blij mee is.

Op de foto zijn de schaakleerlingen te zien, nadat zij zojuist het stappendiploma gehaald hebben. Hugo en Jesse stap 1 en Jelger en Mees stap 2.

De meester is erg trots dat alle pupillen het gehaald hebben; er zaten soms hele moeilijke opgaven tussen.

Wekelijks werken we met een stappenmethodiek van Brunia en Wijgerden, waarmee in oplopende moeilijkheidsgraad schaakthema’s naar voren komen zoals: uitschakelen verdediging / dubbele aanval / en passant slaan / gouden regels opening / mat zetten, notatie schrijven etc. Jaysen is al bezig met oefeningen van stap 4!

Dit jaar is er een erg trouwe opkomst wekelijks en dat is erg fijn voor de trainer.

Naast het serieuze denkwerk schaakwerk is er ook veel ruimte voor grapjes; gelukkig maar.

Mochten kinderen dit verslag lezen en het ook leuk vinden om een keer langs te komen, dan zijn ze van harte welkom om een paar keer vrijblijvend langs te komen. Dat kan iedere maandagavond van 19:00 tot 19:45 uur op Laurens Arcadia op de Apollostraat 163 in Rotterdam.

Schaakmeester Joram