Derde in zwaar weer

Het heeft enkele dagen geduurd om over de schok heen te komen.

Afgelopen maandag lukte het ons derde niet een goed resultaat te boeken tegen het eerste van Hendrik Ido Ambacht.

De voortekenen waren al niet goed. Bram de Knegt kon niet meespelen en Joram Simons zag zich genoodzaakt op de avond zelve af te zeggen. Gelukkig was John Helstone weer wel beschikbaar.

Jan Hoek van Dijke was het snelst klaar toen hij zich verslikte in een schijnoffer en direct verloren kwam te staan. Daarna leek het even wat beter te gaan toen Mihailescu en later ook Beerling remise wisten te maken. Het zou dus aan gaan komen op de lagere borden.

Daar liet Cor zich echter plotsklaps mat zetten in een stelling, die als hij wat beter had opgelet nog wel kans had geboden. Hesselmans werd langzaam maar zeker in een verdediging gedrongen, die niet te houden was.

Helstone haalde ondertussen een verdienstelijke remise, ermee rekening houdend dat het pas zijn derde schaakpartij van dit seizoen was. Zelf had ik na een ingewikkeld middenspel een pluspion in een eindspel met paarden. Uiteindelijk kon ik dat niet in winst om zetten, wel remise houden. Aad Jan de Roos haalde uiteindelijk als enige de volle buit binnen.

Het is nog niet verloren maar we hebben het niet meer geheel in eigen hand. We zullen op 18 maart bij De IJssel moeten winnen en hopen dat Hendrik Ido Ambacht zijn sportieve plicht doet tegen RSR Ivoren Toren.

Alle uitslagen en de stand zijn te vinden op de RSB-website.

Ron Ansem

Teamcaptain