Iedere finalegroep kent nog maar één koploper

Maandag 4 februari was Laurens Arcadia het decor voor de tweede ronde van de finalegroepen. En net als in ronde 1, slechts 1 partij eindigde in remise.

Daarbij waren er ook verschillende favorieten die onderuit gingen!

In de B-groep gaat Arie de Jong na twee ronden alleen aan de leiding met een 100% score (2 uit 2). Hij versloeg Joram Simons in een mooie aanvalspartij.

Favoriet Jaap van Meerkerk won ook ditmaal niet, hij kwam tegen Lucian Mihailescu niet verder dan remise. Cor van As (tegen Rinus van der Linde) en Jan Hoek van Dijke (tegen Wil Boer) wonnen beiden hun eerste partij van de B groep.

De uitslagen en de stand in finalegroep B zijn hier te vinden.

In de C-groep slechts drie partijen, onder meer omdat het vierde een externe wedstrijd speelde. Hier werd de interessante partij gespeeld tussen de man in vorm Rens Hesselmans en ratingfavoriet Frits Steenbergen. Steenbergen wist de partij te winnen en gaat hierdoor met 2 uit 2 alleen aan de leiding in groep C.

Jan Melis nam revanche op zijn nederlaag tegen Coen van Vlijmen van een paar weken eerder en won dit maal wel. Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep C.

In de A-groep tot slot was Leo Verhoeven de man van de dag. Hij gaat na twee ronden als enige nog met een 100% score in groep A aan de leiding. Hij versloeg Henry Pijpers in een fraaie aanvalspartij, waarbij de centrale koning een prettig richtpunt voor het aanvalsspel van Verhoeven was.

Pim Kleinjan won knap tegen Paul Wilhelm. Hij won een licht stuk tegen drie pionnen en voerde dit voordeel gedecideerd tot winst. Joop van ’t Hoenderdaal won tegen Jan Smit.

Frank van Zutphen tot slot won tegen Cander Flanders in een partij waar vooral tegen het einde de kansen over en weer gingen. Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep A.