De Jong en Verhoeven zetten zegereeks voort

Maandag 25 februari was Laurens Arcadia het decor van de vijfde ronde van de finales. Er stonden weer veel interessante partijen op het programma en voor ieder veld werd gestreden.

In de A-groep stonden drie partijen op het programma, in de B-groep zelfs vier en in de C-groep zes partijen. Volle bak dus!

In de C-groep namen de ratingfavorieten het tegen elkaar op aan de top. Herman Beerling en Aad Jan Roos kwamen in een toreneindspel terecht, waar beiden niet verder kwamen dan remise. Frits Steenbergen komt daardoor alleen aan de leiding. Hij wist namelijk John Helstone te verslaan.

Kijk hier voor de uitslagen en de stand in finalegroep C.

In de B-groep deed Arie de Jong, wat hij tot op heden doet in de B-groep. Winnen! Dit keer was Jan Hoek van Dijke het slachtoffer.

Cor van As (met ook nog een volle 100% score) moest het opnemen tegen Jaap van Meerkerk. Het werd een spannende partij, waarbij de kansen gedurende de partij verschillende malen wisselden. Van Meerkerk wist een beter (gewonnen) eindspel te bereiken, maar toen hij zijn toren op het verkeerde veld plaatste was Van As er als de kippen bij om via zetherhaling remise af te dwingen.

Joram Simons won een stuk tegen Lucian Mihailescu en dit was ruim voldoende voor de winst. Wil de Boer behaalde zijn eerste halfje tegen Rinus van der Linde.

De uitslagen en de stand in finalegroep B zijn hier te vinden.

En zoals Arie de Jong in groep B huishoudt, zo doet Leo Verhoeven dat kunstje na in groep A. Hij versloeg Jan Smit, al was zijn tegenstander Jan Smit daarbij wel wat behulpzaam. Smit had ook naar een remise-eindspel met ongelijke lopers af kunnen wikkelen, maar zag dit over het hoofd. Verhoeven gaat nu met 3 uit 3 aan de leiding. Joop van ’t Hoenderdaal overliep de stelling van Paul Wilhelm aan alle kanten en blijft daarmee in het kielzog met 2½ uit 4.

Cander Flanders speelde een dame-eindspel met een pionnetje meer fraai uit tegen Pim Kleinjan en behaalde daarmee zijn tweede overwinning. Hij doet daarmee nadrukkelijk nog mee om een topklassering met 2 uit 3.

De uitslagen en de stand in finalegroep A zijn hier te vinden.