Ongeslagen kampioen!

Maandag 25 maart werd gestreden om het snelschaakkampioenschap van Erasmus. 22 spelers traden aan in de arena.

Het werd een spannende strijd tussen Leo Verhoeven en Cander Flanders, waarbij Verhoeven aan het einde van de avond een half punt meer had verzameld. Hiermee is hij de nieuwe snelschaakkampioen van Erasmus!

In totaal werden 12 ronden gespeeld, waarbij de spelers slechts 5 minuten tot hun beschikking hadden. Verhoeven ging als een speer van start en pas in ronde 6 speelde hij voor het eerst remise.

Flanders was na een nederlaag (zijn enige) in ronde 4 in de achtervolgingsmodus. In ronde 7 speelden Flanders en Verhoeven remise tegen elkaar. Verder bleven beiden al hun partijen winnen. Hierdoor was Verhoeven aan het einde van de avond met 11 punten uit 12 partijen de terechte winnaar van het snelschaakkampioenschap van 2013.

Naast de winnaar en de runner-up deden een aantal andere spelers het ook boven verwachting goed. Ron Ansem behaalde 3.39 punten meer dan op grond van zijn rating verwacht mocht worden (6 uit 12 met een TPR van 1746). Harry Nefkens scoorde 2.38 punten meer dan vooraf ingeschat (ook 6 uit 12 met een TPR van 1593) en Cor van As noteerde met 5½ uit 12 ronden een overwaarde van 2.09 punten.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand.