Hoek van Dijke eindigt als derde

Twee partijen in de finalegroep B waren nog niet gespeeld en deze stonden dan ook op het programma tegelijk met de eerste ronde van het Watertorentoernooi. En het ging niet om het minste!

Arie de Jong moest het opnemen tegen Lucian Mihailescu en zou bij remise kampioen worden. Jan Hoek van Dijke moest tenminste een half puntje behalen tegen Jaap van Meerkerk om derde in de B-groep te worden.

Arie de Jong speelde wederom een overtuigende partij, hij won een stuk en het was daarna een koud kunstje om dit naar de overwinning te voeren. Hiermee is De Jong winnaar geworden van de B-groep met een score van 6 uit 7. Hij verloor alleen tegen nummer 2 Cor van As, maar won al de resterende partijen.

Daarmee was alleen de strijd voor de derde plaats in de B-groep nog open. Hiervoor moest Jan Hoek van Dijke het opnemen tegen Jaap van Meerkerk. Van Meerkerk kreeg een aardige vrijpion, maar in een toreneindspel met ongelijke lopers bleek dit toch niet doorslaggevend te zijn. Remise was het resultaat. Daarmee behaalde Hoek van Dijke een fraaie derde plaats in de B-groep. Alle uitslagen en de eindstand in finalegroep B zijn hier te vinden.